• Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Trafoi

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Furkel
Het hoogste punt: 2.400 m
Het laagste punt: 1.570 m
Hoogte skioord: 1.570 m
Liften in totaal: 4
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 8 km
Pistes:
4 km
Pistes:
3 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 0 km
Pistekaart

Wintersportvakantie Trafoi – Authentiek bergdorp bij de Stilfserjoch!

Trafoi

Dicht bij de Zwitserse grens ligt het authentieke bergdorp Trafoi in het idyllische landschap van nationaal park Stilfserjoch. Een prachtige bergwereld met vele bergen boven 3.000 meter omringt het dorp met 90 inwoners. Dicht bij het dorp rijst de König Ortler (3.905 m), de hoogste berg van Zuid-Tirol. Trafoi zelfs ligt op een mooie hoogte van 1.570 m - en daarmee middenin het imposante berglandschap. Direct aan de Stilfserjochstraße ligt het gebouw "naturatrafoi", waarin exposities over flora en fauna, geologie en het leven in het nationaal park te vinden zijn. Met meer dan 300 zondagen per jaar en meerdere wintersportgebieden in de omgeving is het vakantiedorp aantrekkelijk voor rustzoekers en actieve sporters, maar ook voor gezinnen. Het huisskigebied van Trafoi heet Furkel en bezit ongeveer 10 km gezinsvriendelijke afdalingen, die deels tot in het dorp lopen. Bovendien bieden rodelbanen, sneeuwschoenroutes en langlaufloipes een afwisselend vrijetijdsaanbod.

Trafoi is bovendien het thuisland van skiwedstrijdlegende Gustav Thöni, die de geschiedenisboeken inging als olympisch- en wereldkampioen alsmede vijfvoudig alpine skikampioen en daarmee als één van de meest succesvolle wedstrijdskiërs. Geen wonder dat skihelden hier worden geboren - als je kijkt naar de wintersportmogelijkheden die het Ortlergebied biedt. Reeds meer dan 60 jaar geleden werd in Trafoi de eerste skilift van Zuid-Tirol in gebruik genomen. Momenteel is de Ortler Arena een gezinsvriendelijke, aantrekkelijke skiregio geworden, waarin 15 skigebieden zijn verenigd.

Ortlergebied

Midden in het natuurpark Stilfserjoch gelegen, omringd door 14 drieduizender ligt het Ortlergebied. Zijn naam komt van de 3.905 m hoge en bekende gletsjer van de Oostalpen. Het natuur rond Ortler trekt in de zomer en winter veel toeristen. Rond het Ortlermassief kunt u tussen november en mei genieten van de sneeuw - inclusief het indrukwekkende panorama op Ortler, Cevedale en Gran Zebrú.

Vervoer Trafoi

  • Trein: Mals (ca. 20 km), Bozen (ca. 120 km)
  • Vliegtuig: Samedan (ca. 95 km), Innsbruck (ca. 160 km)

Accommodaties in Trafoi

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Trafoi

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbevelingspercentage
  • Prijs