• Value is required and can't be empty
Award
Klantbeoordeling

Vernagt

28 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 8,8
Skigebied 8,9
Informatie over het skigebied
Schnalstaler Gletscher
Het hoogste punt: 3.212 m
Het laagste punt: 2.011 m
Hoogte skioord: 1.700 m
Liften in totaal: 12
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 6
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 30 km
Pistes:
7 km
Pistes:
11 km
Pistes:
12 km

Skigebied Schnalstaler Gletscher

Skigebied Schnalstaler Gletscher

Het gletsjerskigebied in het Schnalstal biedt wintersporters 30 pistekilometers met 12 liften. U hoeft niet lang te wachten bij de liften en het skigebied met een hoogte tot 3.212 m is vrij sneeuwzeker. Met de Schnalstaler gletsjerbaan en de stoeltjesliften bereikt u het skigebied direct vanuit Kurzras. Er zijn bijna evenveel blauwe, rode en zwarte pistes, waardoor er voor een ieder iets te beleven is.

De genieters zullen voornamelijk van de makkelijke tot gemiddeld moeilijke gletsjerpistes genieten. Veel zon bieden de hellingen bij de Hintereis-stoeltjesbaan en de rode pistes bij de Lazaunhütte zijn erg gevarieerd en lopen door de bossen. Voor gevorderden zijn er de zwarte pistes, de kids kunnen zich uitleven in Tiroli's kinderland naast het dalstation van de gletsjerbaan met onder meer tovertapijten. Op 2 verlichte pistes kunt u tot in de avond skiën. Een hoogtepunt is de 8 km lange dalafdaling tot naar Kurzras. Maar het is tevens mogelijk te gaan freeriden, er worden in Kurzras zelfs freeride lessen aangeboden. In de buurt van het dalstation van de gletsjerbaan is er het nieuw ontworpen funpark Val Senales. Deze is gemaakt voor beginners en licht gevorderde freestylers.

De gletsjer is ook een populair bestemming voor de internationale ski- en langlauf-teams. De voorwaarden voor het effectieve hoogtetraining zijn hier ideaal en het is vanaf september mogelijk de Grawand piste te prepareren.

Een aanrader voor een uitstapje is de Ötzi Glacier Tour. Startpunt is het bergstation van de Schnalstaler gletsjerbaan, de tour loopt daarna via de Hochjochferner (de Schnalstaler gletsjer) tot op de Tisenjoch op 3.212 m, waar toen de mummie Ötzi is ontdekt. Er staat zelfs een gedenksteen voor de "Uomo del Similaun". De tour duurt ongeveer 7 à 8 uur en is vanaf de lente ook een aantrekkelijke route voor wandelaars.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Vernagt

Vernagt en het Schnalstal bieden de perfecte omgeving voor een gevarieerde vakantie. U kunt de dag op de piste afsluiten met een lekker eten in een van de plaatselijke restaurants. In het nabije Kurzras is er een breed aanbod aan après-ski mogelijkheden, bijvoorbeeld het Bussl of de Gletscherbar. 's Avonds kunt u nog een drankje in Leo's Pub of de Platzl-Bar nemen.

Indien u liever actief wilt zijn kunt u het Schnalstal met zijn oude dorpjes op 4 winterwandelwegen of tijdens een sneeuwschoenwandeling verkennen. In de sportzone "Texel" kunt u op een verlichte ijsbaan tot in de avond schaatsen. Ook is er een rodelbaan in het skigebied, de ingang bereikt u gemakkelijk via de stoeltjeslift. Ontspannen kunt u daarentegen in het Olympia-zwembad in Kurzras. U kunt hier niet alleen uw baantjes trekken maar ook heerlijk relaxen in een saunagedeelte, stoombad en massagegedeelte. Ook andere belevenisbaden bereikt u snel met de auto vanuit het Schnalstal: het belevenisbas Naturn, AuqaForum in Latsch of de Therme Meran.

Voor culturele bezienswaardigheden kunt u in het Schnalstal bijvoorbeeld in het ArcheoPark Schnals meer leren over de ijsmummie Ötzi. Een tentoonstelling over Ötzi is er ook bij het bergstation van de gletsjerbaan. Indien u Ötzi eens persoonlijk wilt zien is dit mogelijk in Bozen, rond 62 km verderop, waar "de man uit het ijs" in het archeologische museum geëxposeerd is.

Snowpark: Funpark Val Senales Vernagt

Dichtbij het dalstation van de Schnalstaler gletsjerbaan en direct naast de Glockenlift bevindt zich het nieuwe funpark Val Senales. Het snowpark is ideaal voor beginnende freestylers ontworpen en biedt daardoor ook voor kinderen en absolute beginners een leuke ervaring. Het park biedt een speciaal voor beginnende freestylers en snowboarders aangelegde easy-line. Over een lengte van ca. 360 m liggen meerdere boxen van rainbow- via golven- tot aan een streat-down-box alsmede twee streat-boxen, die zorgen voor een veelzijdige setup. Daar komen zes kickers met een tablehoogte van 2 m bij, die sprongen tot 3 m mogelijk maken.

Het skigebied Schnalstaler Gletscher is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Schnalstaler Gletscher

Het testrapport Schnalstaler Gletscher is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Vernagt

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Vernagt

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs