• Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

St. Walburg

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Schwemmalm
Het hoogste punt: 2.625 m
Het laagste punt: 1.505 m
Hoogte skioord: 1.190 m
Liften in totaal: 10
Sleepliften: 5
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 20,5 km
Pistes:
6 km
Pistes:
12 km
Pistes:
2,5 km
Pistekaart

Wintersportvakantie St. Walburg – Droomwinter in het oorspronkelijke Ultental!

St. Walburg

Het pittoreske dorp St. Walburg ligt op een hoogte van 1.190 meter in het heuvelachtige landschap van het Ultental. De natuuridylle van het Meraner Land wordt gekenmerkt door zonnige almen, dichte bossen en een majestueuze bergwereld. Het dorp St. Walburg valt onder de gemeente Ulten en is benoemd naar de beschermvrouwe van de Pfarrkirche Walburga. De prachtige kerk uit de 14e eeuw staat dicht bij de kern van het dorp op een hoogte. De huizen van de ongeveer 800 inwoners liggen op de beboste hellingen en achter de huizen rijzen de Ultner bergen op. Moderne bouwwerken en oude boerderijen wisselen zich in het dorpsbeeld af en traditionele ambachtelijke bedrijven zorgen voor de productie van heerlijke kazen en Ultner brood.

Direct achter het dorp ligt het Zoggler stuwmeer. Aan de andere kant van het meer ligt het skigebied op de Schwemmalm. Hier staan ongeveer 20 pistekilometers op genietende skiërs te wachten. Tijdens het skiën of het toeren, het winterwandelen, rodelen, paardrijden of langlaufen komen jong en oud in de prachtige natuur gegarandeerd aan hun trekken.

Meraner Land

De vakantieregio Meraner Land zet zich samen uit vijf gevarieerde skigebieden en strekt zich uit van het westen en via de zuidelijke naar de oostelijke rand van het natuurpark Texelgroep. De bergketen Texelgroep ligt ten zuiden van de grens met Tirol en maakt indruk met zijn prachtige landschap en heerlijke bergen. De hoogste top is de Roteck met 3337 m. Of gezinsvakantie, romantische trips of het hele jaar door actief zijn op de Schnalstaler gletsjer met een hoogte van 3700 m - de vakantieregio Meraner Land biedt voor elk wat wils. In het bijzonder wintersporters komen hier aan hun trekken want afgezien van talrijke pistekilometer zijn er ook prima mogelijkheden voor freeriders. Voor de actieve vakantieganger valt er echter nog veel meer te beleven: u kunt bijvoorbeeld rodelen, langlaufen, ijsklimmen of winter-raften. De regio is bovendien ook ideaal om te ontspannen. Geniet bijvoorbeeld tijdens een paardensleetocht van het idyllische winterlandschap of laat u verwennen in het ruime wellnessgedeelte van het thermaalbad in Meran.

Vervoer St. Walburg

  • Trein: Meran (ca. 30 km), Bozen (ca. 50 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 170 km), Verona (ca. 190 km), Bergamo (ca. 280 km)