• Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

La Thuile

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Espace San Bernardo
Het hoogste punt: 2.641 m
Het laagste punt: 1.176 m
Hoogte skioord: 1.450 m
Liften in totaal: 35
Sleepliften: 14
Stoeltjesliften: 20
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 149 km
Pistes:
61 km
Pistes:
73 km
Pistes:
15 km
Skiroutes: 5 km
Pistekaart
Espace San Bernardo

Wintersportvakantie La Thuile - Veelzijdige skivakantie in het Aostadal!

La Thuile

La Thuile is een Italiaanse gemeente in het Aostadal, die op 1.450 m hoogte dicht bij de door Napoleon III gebouwde weg Piccolo San Bernardo ligt. Deze verbindt het Franse Tarentaise met het Aostadal. Het voormalige kolen- en zilvermijnbouwdorp telt ongeveer 800 inwoners en biedt een levendige geschiedenis: de ruïnes van de mijnwerkerswoningen, de sporen en de toegangen tot de tunnels zijn vanaf verschillende wandelroutes goed bereikbaar.

Inmiddels is La Thuile vooral voor gezinnen een waar skiparadijs. De ligging midden tussen de Mont Blanc en de Testa del Rutor, waar je één van de grootste watervallen van de Alpen vindt, is ideaal. De dichte bossen, hoge bergen en indrukwekkende gletsjers die rond het dal liggen, bieden een indrukwekkend panorama en zijn de ideale voorwaarde voor een ontspannen, maar ook actieve wintersportvakantie in de natuur. Niet alleen beginners komen hier aan hun trekken, ook ervaren skiërs vinden afwisselende pistes op de Kleine St. Bernhard. Onlangs vond het WK in de disciplines afdaling en Super-G voor dames in La Thuile plaats. Dat bewijst nog maar eens dat de afdalingen supersnel afgelegd kunnen worden.

Mont Blanc

Het massief van de Mont Blanc ligt tussen Frankrijk en Italië en is met 4.809 m de hoogste berg van Europa. De witte reus is wereldwijd één van de meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden en een centrum voor wintersport.

Aan de zuidkant ligt één van de oudste en bekendste wintersportgebieden van de Alpen: het skigebied Courmayeur. Naast de bijzonder hoge sneeuwzekerheid heeft het tot 3.400 m hoogte gelegen skigebied van Courmayeur zowel afwisselende als uitdagende pistes en diepsneeuwgebieden te bieden! Op de donkerzwarte hellingen van de Mont Blanc vinden vooral freeriders en snowboarders hun eldorado, waarbij de afdaling Competizione de grootste uitdaging biedt.

Het skigebied Espace San Bernardo verbindt het Italiaanse La Thuile en het Franse La Rosière en zorgt met 150 pistekilometers eveneens voor absoluut pisteplezier. Beginners en gevorderden hebben de beschikking over afwisselende pistes. Bijzonder lange dalafdalingen, heerlijke diepsneeuw, fun-cross-zones en nog veel meer laten de harten van freeriders sneller kloppen.

Naast de pistes lokken in het Aostadal vele restaurants met een Italiaanse en internationale keuken. Verschillende winkelmogelijkheden nodigen uit tot een bezoek en wie wil kan de nacht in verschillende bekende bars of clubs doorbrengen.

Vervoer La Thuile

  • Trein: Aosta (ca. 50 km)
  • Vliegtuig: Genève (ca. 140 km), Turijn (ca. 165 km), Lyon Saint-Exupéry (ca. 220 km), Bern (ca. 225 km)

Accommodaties in La Thuile

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie La Thuile

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbevelingspercentage
  • Prijs