• Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Folgaria

80 Aantal beoordelingen:

91 % Aanbevelingspercentage:

Plaats 8,3
Skigebied 8,5
Informatie over het skigebied
Folgaria-Lavarone
Het hoogste punt: 1.850 m
Het laagste punt: 1.150 m
Hoogte skioord: 1.170 m
Liften in totaal: 45
Sleepliften: 22
Stoeltjesliften: 23
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 101 km
Pistes:
56 km
Pistes:
37 km
Pistes:
8 km
Pistekaart
Folgaria-Lavarone

Wintersportvakantie Folgaria - Een geliefde wintersportplaats in de regio Trente

Folgaria

Folgaria is een bekend en geliefd dorp, dat hoog gelegen is. Het centrum ademt het Italiaanse levensgevoel uit en zorgt met haar talrijke vrijetijdsmogelijkheid, liefelijke steegjes, romantische wandelwegen en uitnodigende restaurants dat het een ideale vakantiebestemming is. De Zimbra taal komt hier uit de regio. Dit was een lokale Duitse taal die door slechts enkelen gesproken werd. De taal is nu echter volledig door de Italiaanse taal verdrongen.

De bioscoop, de ijsbaan, het zwembad en de sporthallen beloven u veelzijdige vakantiedagen. Vele pistes, rodel- en nordic walking mogelijkheden, een uitgebreid loipennetwerk en twee snowparks zorgen ervoor dat gasten van deze prachtige regio een top vakantie zullen beleven. U vindt hier werkelijk voor iedereen wel iets, en dat in een prachtige winterwereld omgeven door mooie bergen.

Trente

Trente is een provincie in het Noorden van Italië. De provincie grenst in het noorden aan Zuid-Tirol en in het westen aan Lombardije. Het landschap wordt bepaald door de vele bergen, kenmerkend is dat er ook veel hoge bergtoppen zijn, de hoogste top is de Monte Cevedale (3.769 m). De Monte Cevedale geldt als de hoogste berg van de Italiaanse Oost-Alpen. Bij een goede sneeuwkwaliteit is de berg uiterst geschikt voor een skitour, de top kan zelfs bereikt worden! De regio Trente heeft een unieke historische en culturele geschiedenis. De regio is al bijna 1000 jaar de thuisbasis van de Zimbra-taal. Alhoewel de taal amper meer wordt gebruik, zijn de sporen nog in verschillende namen terug te vinden. Trente heeft haar gasten, voornamelijk in de winter, veel te bieden. De combinatie van sneeuw en zon zorgt voor een prachtig berglandschap. de traditionele gewoontes, de Italiaanse keuken en flair in combinatie met de moderne hotels, liften en pistes: dat is Trente!

Vervoer Folgaria

  • Trein: Rovereto (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Verona (ca. 100 km), Venetië (ca. 150 km), Bergamo (ca. 185 km)

Accommodaties in Folgaria

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Folgaria

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbevelingspercentage
  • Prijs